Saran sterilointi


Saran sterilointileikkaus meni hyvin. Seuraavana päivänä oli jo täys meno päällä, eli aikalailla on jouduttu toppuuttelemaan neitokaista. Tosin ei se ole yhtään niin seinähullu liikkumattomuudesta, kuin oletin. Kai tekee hyvääkin välillä rauhoittua päivittäisten juoksuremuamisten sijaan. Niinhän sitä stressikoirista sanotaankin, että lyhyitä hihnalenkkejä, niin kierrokset pienenee.
Kotona vielä vähän tillintallin rauhoituksesta heränneenä. Peittojen alla, koska rauhoituksen jälkeen koiran ruumiinlämpö voi laskea ja usein siis palelevat. Sara reagoi aina voimakkaasti, ja ihan tärisee :(

Photobucket

Photobucket


Lueskelin netistä vähän koiratietoutta, ja löysin sitaatin koirapsykologi Anders Hallgrenin Koiraongelmia ja ongelmakoiria-kirjasta, koskien pelkoaggressiivista koiraa. Suorastaan liikutuin tummennetun lauseen kohdalla, miten en ole asiaa noin nähnyt, vaikka juuri niinhän se on. Meidän Rakas Sara-kulta :( Miten saisimme luottamustasi vieraisiin kasvamaan?

"Aggressiivisuus vieraita ihmisiä kohtaan

Koira haukkuu liikaa vieraita ihmisiä tai hyökkäilee heidän kimppuunsa. Se ei myöskään kestä vieraiden katsetta.

Tavallisin syy on pentuiän pelko tai varovaisuus, joka muuttuu täysikasvuisen koiran aggressiivisuudeksi.

Toinen syy on, että reviirinpuolustusvietti on saanut kehittyä vapaasti omistajan puuttumatta asiaan.

Tämäntyyppinen aggressiivisuus perustuu pelkoon. Koiralta puuttuu luottamus vieraisiin ihmisiin.

"Pelkoaggressiivisille" koirille tyypillinen piirre on, että ne pitävät tavattoman paljon ihmisistä, joihin ne oppivat luottamaan. Nämä koirat näyttävät tuntevan vain rakkauden ja vihan - ei mitään siltä väliltä."

Toisaalta, Sara ei reagoinut mitenkään mieseläinlääkäriin, joka oli varsinainen ihme. Normaalisti jo miehen puheääni saa karvat pystyyn ja rähjäyshaukun aikaiseksi. Ell oli kuin Saraa ei olisikaan ja sai täysin rauhassa kuunnella sydänäänet ja pistää rauhoituspiikin. Myös ihmiset, jotka osaavat puhua hyvin koiraa ja lähestyä oikein (tai pikemminkin olla lähestymättä) voittavat nopeasti Saran luottamuksen ja voivat jopa saada pusun poskelle. Myös ihmiset, jotka eivät pelkää Saraa ovat luottamuksen arvoisia.
Koira aistii ihmisistä eri tunnetiloja niin valtavan paljon! Suurin osa ihmisistä vain ei oikeasti osaa lähestyä arkaa/pelokasta koiraa oikein. Perussääntö ei katsekontaktia, puhetta tai kosketusta, tuntuu olevan äärettömän vaikea toteuttaa.

Kommentit

Suosituimmat