Rebel 10-vuotta !


Rebel täytti hiljattain 10 vuotta. Kuvassa olimme olleet kalassa useana päivänä peräkkäin, ja viimeisenä päivänä Rebel muistutti olevansa elämäni saalis. Olemme olleet kuin paita ja peppu 9 vuotta ja  tuntuu, että olen rakentanut identiteettini osaksi Rebelin ympärille. En tunne oloani kokonaiseksi, jos emme ole yhdessä.


Toivon vielä saavani viettää useita vuosia elämäni koiran kanssa. En edes voi kuvitella elämää ilman Rebeliä. Onhan täällä nyt Kaaos ilahduttamassa arkea lukuisille tempauksillaan ja iänikuisella energialla. Miten erilaisia koirat voivatkaan olla! Rebel on aina ollut niin rauhallinen ja jollain tavoin henkevä tyyppi.

Rebel sai syntymäpäivälahjaksi 10 minuutin paijaushetken. Kuinka harvoin sitä itse asiassa antaakaan pyyteetöntä huomiota edes tuon verran omalla koiralleen! 

Haastankin nyt kaikki koiranomistajat huomioimaan jokaista koiraansa yksinoikeudella edes tuon 10 minuuttia! Ne vain odottavat, että poistutte tietokoneen edestä ja painutte yhdessä metsään!
Koska olemme kokeneet yhdessä vaikka mitä, niin kirjataan ylös nyt ne mieleenpainuvimmat seikkailumme. Muuten olisi tiedossa varsin tylsä "minun-koirani-on-maailman-paras-koira"-kirja, joka epäilemättä ilmestyy kun on aikaa mummona muistella.
 
Rebel oli muusana päättötyössäni valmistuessani valokuvaajaksi Pekka Halosen akatemiasta 2008. Rebelillä on usein tapana hypätä poseeraamaan jonnekin kiven päälle, kun minulla on kamera mukana. Tai vain tuijotella tiiviisti horisonttiin.   

Ilman Rebeliä en myöskään olisi viettänyt yhtä elämäni parhaimmista vuosista Eurooppaa yhdessä kiertäen 2012-2013. Yhdessä valloitimme vuoria ja nautimme vapaudesta (ulkomailla koirien irti pitämisessä ei ole mitään ihmeellistä). Itse asiassa Rebel oli syy, miksi päädyin ostamaan pakettiauton, kulkuväline, joka mahdollisti matkustamisen yhdessä vaivatta. Aiemmin olin reissannut itsekseni, mutta ikävöin aina Rebeliä niin paljon, että kukaan ei enää jaksanut kuunnella iänikuisia selostuksia koirastani koto-Suomessa! Rebelkin usein istuu eteisessä oven edessä odottaen minua kotiin, kun olen reissun päällä..

  

Huomaan, että Rebel on väsyneempi ja jäykempi kuin ennen. Vain muutama kuukausi sitten Espanjassa heppatilalla asuessamme sillä oli tapana juosta helposti päivittäin  5-10km lenkkejä, mutta nyt Suomeen palattua meno on selkeästi väsyneempää. Osasyynä siihen on Espanjasta tullut punkkitauti, anaplasma, johon on nyt ollut pian 6vkon antibioottikuurilla. Tauti menee mm. niveliin, kuten borrelioosi. Eiköhän se tästä kuitenkin vielä iloksi muutu!

Tarpeeksi jorinoista, liittykää Rebelin fanikerhoon facebookissa! Rebel Rebestoteles - The Philosopher Dog

Kommentit

Suosituimmat