Maaseudun rauhaaOnni on asua maalla, tarkimmin sanottuna siis Nummisissa, Mäntsälässä. Pihalla koirat ei itsekseen viihdy vaikka siihen olisi mahdollisuus, mutta vapaudesta nauttivat lenkeillä pelloilla ja lähimetsissä.  Täällä hihnaa ei juurikaan tarvitse. Rebel käy välillä kanssani kyläkaupassakin irti ja odottelee nätisti ulkona istua nököttäen ja saa tulla jopa sisälle kauppaan!
Talvella kävi hevosrekikin aina kaupalla ja sidottiin kaiteeseen kiinni kun isäntä oli ostoksilla. Kerrassaan epäsuomalainen olo,  ihan kuin olisi palattu ajassa taaksepäin! Kylätielläkin kerran tuli joku irti ulkoileva yksinäinen koira vastaan, pihatiensä päässä merkkailemassa reviiriä. Hyvin tuli juttuun remmirähjä-Sarankin kanssa kun oli kaikki vapaana :) Oon ollut positiivisesti yllättynyt kuinka mukavasti ihmiset on suhtautunut koirien irtioloon täällä Nummisissa, ei ole tullut vielä yhtäkään negatiivista sanaa, päinvastoin!

Jonkin verran matkustaneena olen tottunut näkemään paljon vapaana omistajiensa kanssa ulkoilevia koiria, Ranskassa, Italiassa, Englannissa, Hollannissa, Virossakin ym..Monesti kahviloihin ja jopa ravintoloihinkin saa mennä koiran kanssa. Harvoin Suomessa saa nauttia koirien kanssa vapaudesta ihmisten ilmoilla ilman karjumista. Aina olen näitä irti pitänyt syrjäisemmillä seuduilla ja kaupunkienkin puistoissa, mutta ottanut kiinni kun tulee ihmisiä vastaan, ihan vaan välttyäkseni marmatukselta. Ehkä pikku hiljaa Suomeenkin voisi rantautua ei niin koirapelkoinen mentaliteetti, yleisesti ottaen vähemmän niitä ongelmia tulee kun ei ole ihminen roikkumassa siinä narun päässä. Tietenkin koiran pitää totella luoksekutsua eikä juoksennella kaiken liikkuvan perässä. Varmasti voisi tulla vähän ongelmia, jos koira pääsee nauttimaan vapaudesta ilman totuttelua. Ulkomailla en kuitenkaan ole koskaan nähnyt huonosti käyttäytyviä koiria, tulevat hyvin toimeen keskenään eivätkä monesti edes noteeraa toisiaan, toisin kuin täällä Suomessa, remmirähjääjien luvatussa maassa. Hihnan päässä ei ole luonnollista olla ja siitä monet ongelmat kumpuavatkin.

   Omassa kodissa liiankin valpas vahti hieman ujona vieraissa, jännittää, kuka tuli pihaan..


Ujo kurkkija-vahti
Rebelkin pääsi pari päivää sitten kesäkarvaan ja luonnollisesti osaan odottaa sen jälkeen takatalvea tai vähintään rankkasateita ja tulihan sitä lunta heti seuraavana päivänä vastoin sääennusteita...No tyytyväisenä se kipittää vaikka vähän tuulisikin luihin saakka, sisällä sitten Back on Track-loimi päälle tarvittaessa.
Rebelin kanssa iltalenkillä, pyöräilevä nainen vain iloisesti kommentoi ohi mennessään vapaana nuuskivaa koiraa :) Vähän aikaisemmin joku mies tuli saksanpaimenkoiran kanssa pyöräillen takaa niin että en huomannut, kysyi vain onko perässä jolkotteleva koira mun. Harvemmin täällä tulee ketään vastaan ja nämäkin tilanteet tuli mun huomaamatta. Oon nimittäin ihan tottumuksesta ottanut koirat kiinni kun tulee muita vastaan. Mutta olinpa yllättynyt kun ei tullut "KOIRA KIINNI!"-huutoja.

                         Joki tulvii


                    
                       Rebelin seisova pöytä, hevosenlantaa "lautasella" ja fasaaninsulka suussa


Kommentit

Suosituimmat