Kaaos tuli tupaan
Niinhän siinä sitten kävi, että 7. kesäkuuta eräs pentu valtasi sydämeni. Kaaos asui emonsa kanssa teollisuusalueen hallin pihalla Espanjassa pienessä kylässä lähellä Malagaa. Odotin autossa tuttavani asioidessa firmassa, kun kuulin ulvahduksen ja näin työntekijän potkaisevan iloluontoisesti vasten hypännyttä pentua.. Kiroillen espanjalaista eläintenpitokulttuuria nousin ulos autosta ja ehdin juuri ja juuri kyykistyä kun pieni ja likainen pentu juoksi suoraan syliini pusutellen minut märäksi. 


Olin matkallani nähnyt paljon kulkukoiria, jotka tietenkin liikuttivat ja tekivät minut surulliseksi kulkiessaan kylkiluut törröttäen kaduilla roskiksista ruokaa etsien. Nyt kuitenkin vain kävi niin, että tämä koira löysi minut ja tiesin, että se lähtee mukaani. Joko etsin sille uuden hyvän kodin Suomesta, tai kukaties pidän itse..Vaikka en olekaan koskaan ollut pikkukoiraihminen ja pinserit (jota Kaaos kovasti muistuttaa) ovat olleet mielestäni varsin rasittavan oloisia räkyttäviä adhd-pakkauksia.. Työntekijä ihmetteli, että pidänkö oikeasti koirasta? Ja että vie ihmeessä mukanasi. Pentu asui emonsa kanssa firman pihalla yöt päivät, ilmeisesti emokoira oli siellä vahtikoiran hommissa, kuten täkäläisenä tapana on. Pyöräytti joka juoksuista pentuja, eivätkä omistajat antaneet minun maksaa sen sterilointia.. Muka luonnotonta ja eläinrääkkäystä steriloida eläin!!!! He siis hävittivät normaalisti pennut samantien kun ne syntyivät, en tiedä miksi tämä pentu oli jätetty, ehkä nätin värinen tai jotain...No mutta niin sitten seuraavana päivänä kävin hakemassa pennun asuntooni hevostilalle, missä olin tuolloin töissä.


Kaaoksen emo muistutti kovasti andalusianrottaterrieriä (Ratonero Bodeguero Andaluz )


Kaaoksen ja Rebelin ensikohtaaminen Kaaoksen entisen "kodin" pihalla, Rebel oli kiinnostunut kaikesta muusta paitsi pennusta!


Kaaoksen entinen asuinpaikka 


Ensimmäinen automatka sujui ongelmitta. Kaaos ei itkenyt emonsa perään vaikka olikin ilmeestä päätellen vähän ihmeissään.
Käytiin samantien eläinlääkärissä ja Kaaos arvioitiin n 3kk ikäiseksi ja terveeksi, mutta matoiseksi, jonka möhömahasta näkikin heti päällepäin Hampaat ei ollut vielä alkaneet vaihtua ja kulmahampaat vaihtuikin vasta pari viikkoa sitten, joten ikäarvioi osui varmasti aika nappiin. Mukaan saimme matolääkkeet ja sitten kun madot oli hoidettu niin haettiin rokotukset ja passi.Neiti matomaha matkalla kotiinEnsimmäinen ilta uudessa kodissa sujui suht rennoissa merkeissä :)

Rebelistä tuli heti pennulle tärkeä


Jotain ennenkuulumatonta, Rebel antaa toisen koiran käpertyä näin lähelle!

Ensimmäisenä aamuna päästin koirat ulos varmana siitä, että Kaaos ei uskaltaisi tai haluaisi lähteä karkuteille. Se oli kuitenkin seurannut tähänkin asti kuin hai laivaa ja tullut aina luokse pyydettäessä. Olisi kuitenkin halutessaan voinut mennä aidasta läpi, koska oli niin pieni.

Menin hevosten luo toimittamaan aamuiset ruokinnat ja lannanluomiset ja jossain vaiheessa Kaaosta ei enää näkynyt..Alkoi hurja etsintä ja herätimme mm. naapurin emännän kysellessämme näköhavaintoja pennusta. Ajoin jopa autolla  Kaaoksen vanhaa asuinpaikkaa kohden ajatellen, jos se olisi lähtenyt emoansa etsimään..Oli varsin kamala tunne, että taasko näin..Koska Montenegrossa otin myös matkaani kadulta koiranpennun samoissa ajatuksissa (etsiä sille uusi hyvä koti matkan varrelta, jollen päädy pitämään itse) mutta koira karkasi heti samana päivänä purtuaan hihnan rikki emmekä koskaan enää kuulleet siitä :(

Etsimme ja huhuilimme varmasti ainakin tunnin ja ei pientäkään havaintoa pennusta. Viimein talon emäntä kurkisti asuntomme sisäänkäynnin kenkähyllyn alahyllylle ja kukas se siellä minun ja kämppikseni kenkien ja sukkien päällä kippuralla nukkuikaan..Kenkähyllystä tulikin Kaaoksen perus hengailupaikka pariksi päiväksi aina kun olimme tallitöissä. Alkuväsymyksen jälkeen tuli esiin leikkisämpi puoli tai sitten sukkahien haju kävi tympimään, mutta Kaaos kömpi aina mukaan touhuihin totuttelemaan uusiin ja jänniin asioihin.
Seuraavat muutama päivää kuluikin sitten hevosia ja muita tilan eläimiä ihmetellessä. Mitkään eläimistä (kissat, vuohet, lammas, kukko, kanat, koirat) tosin ei tuottanut päänvaivaa tai ihmetystä, hevosillekin heitettiin vain ylä femmoja!! 
  
Tässä leikitään hevosen kärpässuojalla.. 


Rebelin poseerauskouluunkin joutui ihan vahingossa, kun vain teki perässä aina sitä mitä isompi :)


 
Ensimmäisen päivän aikana Rebelin ilmeestä päätellen pentu ei ollut vielä vallanut sen sydäntä..Suht marttyyrimaisesti se hypähti kämppikseni sänkyyn karkuun tätä kummaa lähentelijää. Ärähdyksiä ei tosin ole vaihdettu koskaan ja seuraavana päivänä oltiinkin kuin jo paita ja peppu.
Jouduin käymään asioilla ja jätin koirat autoon samalla testaten, mitä pentu tuumii yksinolosta. Koirat ei ollut tästä asennosta liikkuneetkaan pariin kolmeen tuntiin! Ja tämän jälkeen Rebelkin oli täysin eri ilmeellä eikä enää mulkoillut minua syyttävästi toisen koiran läsnäolosta johtuen. Isoin pelkoni oli, että pentu jatkuvasti roikkuisi Rebelissä, kuka nyt haluaisi jo ikääntyneelle rauhalliselle koiralle sellaisen ärsykkeen? Onneksi Kaaos ei ole koskaan ollut härnäävä pikkutermiitti!

 

 Löytyi yhteinen sävel leikkiinkin, Rebel leikkii kaaoksen kanssa harvinaisen paljon!


Muutaman päivän päästä alkoikin jo matka kohti kotia! Ensin matkustin kuitenkin kolmisen viikkoa Portugalissa, josta sitten ajoin viidessä päivässä Espanjan, Ranskan, Saksan, Puolan sekä Baltian läpi Suomeen.. Kaaos on  osoittautunut aivan mainioksi koiraneidoksi, ja jossain siinä Portugalin ja Espanjan rajamailla kotia kohti tullessamme varmistuin siitä, että Kaaos jää minulle. Samaan aikaan kun nimenkin vahingossa keksin nostaessani riehuvaa Kaaosta sängystä todeten "Sä oot ihan kaaos" :D Luonteeltaan Kaaos on hyvin nöyrä, kiltti ja tottelvainen. Yllätyin hieman siitä, miten fiksukin se on, eikä ollenkaan sellainen stereotyyppinen pieni räkyttävä terrieri. Tosin haukkuääni on ihan järkyttävä kimakka hirvitys, onneksi sitä kuulee harvoin.. Pahoitteluni kaikille terriereiden ja muiden pikkukoirien omistajille, ennakkoluuloni ovat nyt tipotiessään! Kaaos on hyvin soputuvainen ja reipas tyttö, vaikkakin toiset koirat alkuun hiemaan jännittääkin. Nyt pitäisikin siis saada paljon koirakontakeja, mutta ei täällä landella tapaa ketään!

Seuraavaksi luvassa matkakertomusta, joten käykäähän kurkkimassa kuulumisia!

 

Kommentit

Suosituimmat