Ihan riittämätön koirien älykkyystestiSara tässä just pokkas melkein täydet pisteet yhdestä varsin rajallisesta koirien älykkyystestistä. Rajallinen siksi, että Rebelin score oli huonoin arvosana eli "riittämätön". Siis RIITTÄMÄTÖN?? Rebelhän on ihan Einstein, ketä oikeasti älykästä kiinnostaa kantaa keppiä, innostua limasista palloista tai muuten vaan olla "koiramainen" - ei niinkään kuulu Rebestoteleen repertuaariin.
Kaikki tehtävät, missä oli ruokaa motivaationa suoritettiin suorasukaisen läpitunkevasti ja monivivahteisella nerokkuudella, täydet pointsit niistä tehtävistä. JOTEN miksi koiran älykkyystestissä on osa-alueita, joissa koiran pitäisi olla leikkiviettinen, jotta saisi hyvät pisteet? Noh, pitää etsiä joku mua lohduttavampi testi, koirani älykkyys ei saa olla "riittämätön". Ajattelin tehdä testin uudestaan korvaamalla lelut jollain hirvenjalalla tai muulla Rebelin äly(maku)nystyröitä motivoivilla eläinten ruumiinosilla.

Testin tein Beckmann Gudrunin 'Onko koirani älykäs'- kirjan GiHIT-testillä, valitettavasti en löytänyt sitä netistä, mutta kyllähän täältä löytyy vaikka mitä oikeasti neroille koirillekin sunnattuja testejä. Joten älkää vaivautuko lainaamaan turhaan tuota kirjaa kirjastosta, etenkin jos koiranne ei satu olemaan pallohullu.

Huvittavin tehtävä meni niin, että oviaukkoon piti jättää ihmisenmentävä aukko ja antaa koiralle aukkoa pitempi keppi ja kutsua se luokse oviaukon toiselle puolelle.

Rebestoteles: Olis ihan kiva jos R edes suostuisi ottamaan sen saakutin kepin suuhunsa. Ensin yritin sivistyneesti innostuttaa sitä keppileikeistä, huonolla tuloksella. Lopulta päädyin epätoivoiseen yritykseen änkeä se keppi sinne suuhun jos se sitten jotenkin maagisesti tajuisi, että koiran kuuluu tykätä kanniskella keppejä. Nothing. Viimeinen älynväläys omalta osaltani oli asettaa keppi poikkiteloin oviaukkoon, jos se jotenkin sit ottais sen siitä, että pääsis sisään, NOT. Hypätään kepin yli. Tässä vaiheessa, harvinaisen nolostuneena jo omasta älyttömyydestäni, luovutin ja tyydyin nollatulokseen..

Sara: Innostui heti kepistä, alkoi leikkimään sillä eikä millään ois halunnu ensin tulla luokse, kun oli niin hyvät keppileikit ittekseen. Tuli kuitenkin sitten hetken leikittyään hieman harvennetun kepin kanssa oviaukolle, mutta tiputti kepin aina ennen sisälle astumistaan. Ymmärsin sitten aika pian että no niinpä tietenkin, kun sille on opetettu, että keppejä ei tuoda sisälle. Menin itse ulos ja Sara sisään kepin kanssa, sitten tuli hienosti pienestä oviaukosta läpi naisellisen viehkeäsi päätänsä kääntäen, niin että metrin pituinen keppi ei edes hipaissut oviaukkoa. Tässä vaiheessa muistikuvat on jo hataria, koska olin niin ylpeä A) Omasta älykkyydestäni ja B) Saran älykkyydestä.

Vaihtoehdot tässä oli
a) koira kääntää päätään niin, että mahtuu keppeineen aukosta 5p.
b) koira pudottaa kepin lattialle ja tulee toiselle puolelle ilman sitä 2p.
c) koira laskee kepin maahan ja vetää sen perässään aukosta 4p.
d) koira pitää kepin suussaan, mutta ei mahdu aukosta 1p.
e) koira odottaa keppi suussaan, kunnes oviauko taas suurenee 3p.

Valitettavasti en ottanut kuvia testin tiimellyksessä, olin liian tohkeissani ajattelemaan muuta kuin sitä koiran päälle heitettävää pyyhettä tai huonekaluista rakentamaani linnoitusta piilottamaan makupala..

    Tässä kuitenkin kuvasarja (muka nerosta) Sarasta rakkaan pallonsa kanssa
                     Rebestoteles katselee kaihoisasti kaukaisuuteen
    Öhöm, noh, siinä kaukaisuudessa nyt vaan sattui olemaan joku fasaani..


Kommentit

Suosituimmat