Seniorikoiran kuulumisia ja hammasoperaatio


Rebel täytti 13.7. seitsemän vuotta. Keski-iän saavuttanut herra siis. Eipä sen nyt kuitenkaan miltään vanhukselta vielä onneksi vaikuta. Maaliskuussa oli hammasoperaatio Anidentissä, kun raakaluita kalutessaan oli saanut kaksi poskihammasta lohkeamaan..Toinen kulmahammas on myös tummunut eli ilmeisesti kuoliossa, mutta sitä ei loppujen lopuksi poistettu, kun ei ollut tulehtunut tms. Nyt on sitten raakaluut pannassa, enää ei ole varaa kaluamishampaita menettää tai liiemmin rahaista arkkua ammentaa, yli 2000€ mennyt hampaiden huolto-operaatioihin. Toinen poskihammas jouduttiin poistamaan kokonaan, toinen paikattiin mutta paikka irtosi kk:n päästä ja nyt sitten seuraillaan tilannetta.




Leikkauksen jälkeen tillintallin
Photobucket

Jokohan nyt pysyisi lämpimänä..
Photobucket

Rebel ei meinannut leikkauksen aikana pysyä lämpimänä vaan ruumiinlämpö laski 36 asteeseen joka on siis jo aika huolestuttavaa. Koiran normi lämpötilä on n.39 C. Leikkauksen jälkeen myös oksensi ja tärisi holtittomasti.. Se ei ollut kivaa katsottavaa ja nyt mulle jäikin leikkauskammo, että ens kerralla se varmaan kuolee jne. Seuraavaa nielurisapoistoleikkausta odotellessa..Ne on vaivanneet jo yli vuoden ja 5 antibioottikuuria takana ei ole auttaneet. Syksymmällä sitten kun lomilta palaillaan. käääk..

Seuraavaksi joitain Rebelin nukkumisbravuureja, tässä pää tyynyllä, siitä sitä saa sitten hätyytellä kun itse haluaisi nukkumaan.
Photobucket

Sänky Rebelin petauksen jälkeen..sillä on joku ihmeen vimma aina saada peitot ja tyynyt mykkyrälle alleen.
Photobucket

Paremman puutteessa kelpaa ohuempikin pehmuste, tässä siskon työn alla oleva käsityö..

Photobucket

Tammikuussa luonamme asunut hoitokoira Blika
Photobucket


Blika oli aivan upea koira! Jos olisin toista koiraa ollut vailla, niin siinä olisi kyllä ollut oiva valinta. Kauhea ikävä toista, Rebel tykkäsi myös Blikasta. Ei nimittäin yleensä pidä noin läheisestä kontaktista, kuin sohvakuvassa on ;) Blika sai kodin uroskoiran kaverina Helsingistä.

Rebelin tähystyspaikka parvekkeella
Photobucket

Rebelin maailmankuvassa koiran paikka on pöydällä
Photobucket

Muutimme juuri uuteen vanhaan asuntoon, eli takaisin opiskeluaikojen kämppiksen luokse, josta muutin omaan asuntoon neljä vuotta sitten. Nyt sitten muutimme takaisin, melkeinpä toiselle puolelle katua :) Rebel ei onneksi ollut muutosta moksiskaan vaikka ensin ajattelin, että tuleekohan eroahdistusta, mutta on onneksi täysin kotonaan täällä. Kaverina on kämppiksen kaksi hoitokissaa, Nanda ja Eve. Nandasta sanottiin, että ei todellakaan hyväksy koiria, mutta miten kävikään..

Photobucket


Rebel, tunnettu kissaterapeuttimme, valloitti Nandan melkein samantien puolelleen. Ensin Nanda kyttäsi Rebeliä, ilmeisen vakuuttavasti keskellä käytävää maaten, niin että Rebel ei uskaltanut liikkua vaan kökötti paikallaan. Paivän yhteiselon jälkeen Nanda kuitenkin huomasi, että eihän tuosta koirasta vaaraa ole ja selkeästi ovat jo kavereita. Rebelkän ei murise vaikka Nanda tulee puskemaan ja pään viereen hillumaan, niinkuin yleensä tekee jos kissa on liian tuttavallinen. Ainoa miinuspuoli kaveruksissa on tuo väriero, mustaa ja valkoista kun on ah niin kiva valokuvata..;)

Helteestä tuupertuneena, teemme illan hämärtyessä lenkkejä läheisiin metsiin ja Rebelkin oma-alotteisesti on alkanut pulahtelemaan vesistön nähdessään. Uuden hissittömän kämpän portaat on ainoa kökkö juttu, kuitenkin kun on sitä nivelrikkoa niin ei kauhean mielekästä touhua. Toivotaan, että ei kipeytyisi urakasta.

Maanantaina lähden pariksi viikoksi reissuun ja Rebel menee äidilleni hoitoon Saran ja Bindin seuraksi. Bindi-kissani siis asuu nykyaan äidilläni kun tuli sairaaksi (virtsakiteitä) eikä sisäkissan elämä ollut paras vaihtoehto. Myöskin ruokailun järjestäminen muiden kissojen taloudessa ei onnistu, kun on ona lääkeruoka, mitä pitää syödä..Bindi on todella onnellinen nykyään! Pääsee vapaana ulkoilemaan ja pari päästäistäkin on jo eteiseen kuljettanut..

pari kuvaa Bindistä uudessa linnassaan
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Elokuun lopulla sitten mennään vaarin saareen, ja lomilta palailen vasta elo-syyskuun vaihteessa. Tällaisen pikku-kollaasiin kokosin heinäkuisen reissuni ajaksi, kun olin telttailemassa yli kaksi viikkoa ilman Rebelin seuraa. Ens kuussa taas sama edessä, kaippa siitä jotenkin selviää kun voi tihrustaa tota kuvaa A4-tulostettuna :)

Photobucket


Nautinnollisia kesäpäiviä kaikille!

Kommentit

Suosituimmat